Go Back
+ servings

Sursøt svinefilet med godt følge

Den sursøte smaken er en vinner, både for liten og stor. Her kan du gjerne variere med kylling, andre grønnsaker eller mango og cashewnøtter.
Porsjoner 4

INGREDIENSER

  • 600 g svinefilet
  • 2 gulrøtter
  • 0.5 brokkoli
  • 100 g aspargesbønner
  • 1 bunt vårløk eller purre
  • 0.5 ananas (eller boks med ananas)

SURSØT SAUS

SERVERES MED

  •  Kokt ris eller byggris
  • Skjær kjøttet i litt lange biter. Skyll, rens eller skrell grønnsakene. Kutt gulrøttene i staver, del brokkolien i små buketter, del aspargesbønnene i to, kutt vårløk i biter og det samme med ananas.
  • Sursøt saus
    Rør ut maisenna i 2 ss kaldt vann og visp dette sammen med de andre ingrediensene i sausen. Denne lages kald.
  • Varm oljen i stor stekepanne med høye kanter eller en vid gryte. Surr grønnsakene nesten møre, gi ananasbitene også litt farge i pannen og ha det hele i en kjele.
  • Brun kjøttet lett over middelsvarme. Bland det med de fargerike bitene. Hell over sausen og kok opp. Smak til og server. Ha ris til.