Sommerens beste BBQ
Legg godt kjøtt og fargerike grønnsaker på den varme grillen, og dekk et vakkert sommerbord ute. Ingenting er som et hyggelig og velsmakende grillselskap! Beregn 150 g – 200 g kjøtt pr person.
Porsjoner 4
- 0,5 flaske BBQ Sauce
- 0,5 flaske Crème Fraîche dressing MAX 3% FETT
Kryddersmør
Blandet salat
- 0,5 flaske Fransk dressing
- Start med kryddersmør:
Kjør smør, hvitløk, sitronsaft og urter i en foodprosessor. Ha det i en sprøytepose og sprut ut små porsjoner på et bakepapirkledd brett. Flyttes over i en liten plastboks når det er kaldt, og oppbevares i kjøleskapet. Du kan også sprøyte kryddersmøret ut som en lang pølse på et bakepapir, og lage en rull med bakepapiret tvinnet i hver sin ende. Legges kaldt og skjæres i skiver før servering. - La kjøttet ligge på benken i 30 min. Del det opp i små biffer, slik at alle får en bit av hver variant. Skjær også grønnsakene i tykke skiver og store biter.
- Poteter:
Del bakepotetene og stek dem i stekeovnen ved 225°C i ca. 20 min. Legg de på grillen none minutter for å få dem ferdige, eller la dem ligge litt mer tid i stekeovnen. - Salat:
Bland skylt salaten og la den renne godt av deg. Del opp tomat og agurk. Vend inn fransk dressing - Grillling:
Pensle kjøtt og grønnsaker lett med litt olje med salt og pepper i, og grill til det hele begynner å se lekkert ut. Start med maiskolbene og kjøttet. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden etter 2-3 min på storfekjøttet, snu og vent til det pipler rosa kjøttsaft frem. Grill svinekjøttet litt lenger. Legg på resten av grønnsakene. Pensle alt med BBQ på slutten og server. - Serveres med BBQ-saus og Creme Fraiche Dressing - det passer til alt!