Sashimi
Sashimi er fersk, rå sjømat skåret i tynne skiver, servert med eller uten ris til. La fisken serveres med strimler av rå grønnsaker i tillegg til soyadressing, wasabi og syltet ingefær.
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- 200 g laksefilet, uten skinn- og bein
- 200 g kveite, torsk eller tunfisk, bruk fiskefilet uten skinn og bein
- 4 store kamskjell
- 1 l beger lakserogn eller likende
- 1 liten tube Wasabi
- 1 glass syltet ingefær
- Idun Soyadressing med Ingefær og Chili
GRØNNSAKER
- 2 gulrøtter
- liten bit kålrot
- 0.5 agurk
- salat
- litt rettich hvis ønskelig
- Grønnsaker
Riv eller kutt tynne strimler av grønnsakene - Skjær rå sjømat i tynne skiver og fordel dem pent på et fat sammen med revne grønnsaker, litt salat, soyadressing, wasabi og ingefær. Ha litt rogn på agurkbiten og skjær kamskjellene i skiver, gjerne legg dem sammen med sitronskivene.
Spises helst med pinner.