Reker i tomatsaus med ris
Herlig spicy tomatsaus med lune reker og ris. Sausen kan gjerne lages dagen i forveien, men vent med å blande inn reker til retten skal serveres. De frosne rekene er gode, kjøp store og la de tine i kjøleskapet før de skrelles.
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- 1 kg reker med skall
- 4 porsjoner ris
- 2 ss smør/margarin
- 1 løk
- 1 grønn paprika
- 2 stilker stangselleri
- 1 chili
- 2 hvitløkbåter
- 1 boks hakkede tomater
- 5 ss Idun Tomatketchup
- salt/pepper etter smak
- litt gressløk/vårløk
- Kok ris som angitt på pakken
- Rens rekene
- Finhakk løken og stek den i panne med smør til den er blank. Tilsett paprika og selleri i biter, finhakket chili og hvitløk, og la dette surre et par minutter.
- Hell i tomatene, tilsett ketchup og la blandingen koke 3-4 minutter. Smak til med salt, pepper og litt chili om nødvendig.
- Ha reken i sausen og la dem bli varme. Rekene må ikke koke!
- Serveres sammen med den nykokte risen. Dryss litt grønt på toppen og pynt med selleriblader.