Pølsefest med Østerisk potetsalat
Denne potetsalaten setter prikken over i’en til grillmåltidet! Grill pølsene eller stek dem i panne, men husk å snitte stekepølsene lett så de holder seg bedre.
Porsjoner 4
Østerisk potetsalat
- 650 g poteter, gjerne små
- 150 g Grov sennep
- 1 dl sylteagurklake
- 0.5 dl rapsolje
- 1.5 ss flytende honning
- 0.5 dl rapsolje
- 1 løk
- 0.5 dl sylteagurker
- 0.5 purre
- 100 g bacon, sprøstekt
Serveres med
- 10 stk pølser, gjerne forskjellige typer
- Stor bolle med frisk salat, tomater, agurk og mais
- Idun Tomatketchup
- Grov sennep
- Original sennep
- Chunky Ketchup
- Kok små, godt skrubbede poteter – i ca. 20 min eller til de knapt er møre (husk salt i vannet). Del dem i to, helst når de er varme.
- Lag dressingen mens potetene koker:
Rør sammen sennep, sylteagurklake, olje og smak til med honning, salt og pepper. Tilsett finhakket løk, sylteagurker og purre, - Vend det hele forsiktig med potetene. Varme poteter trekker til seg mye mer smak, derfor blir potetsalaten din enda bedre med varme poteter
Skal den serveres samme dag, kan den stå fremme til dere skal spise. - Grill pølsene og lag salat
- Sprøstek baconbiter rett før servering. Bland det i potetsalaten, ta også med det lille stekefettet som blir i pannen. Spar noen av bitene til pynt og dryss på toppen.