Grønnsaksvafler med skinke & salat
God og delikat lunsj, middag eller kveldsmat – alle elsker vafler! Har du en liten rest av noen rotgrønnsaker, er også de supre å tilsette her. Her er det beregnet to vafler per person.
Porsjoner 4
Vaffelrøre
Topping
- Pisk egg og vann sammen. Tilsett havregryn, hvetemel, bakepulver, salt og rør det hele godt sammen med smør.
- Skrell og riv grønnsakene grovt, bland dem inn i røren sammen med ost. La det hele stå å svelle ca. 20 min.
- Varm vaffeljernet og smør det lett. Ha en øse med den tykke røren i jernet og fordel den godt utover. Beregn litt lenger steketid enn vanlig (stek til vaffelplaten er gyllen). Litt avhengig størrelsen på vaffeljernet blir denne røren til 7-8 vaffelplater.
- Til servering
Fjern skall og kjerner og skjær melonen i biter. Fordel salat, marinerte tomater, melonbiter, skinke og herlig dressing på vaflene.