Bakte poteter – de beste du har smakt!

Dette er en lekker og litt retro matrett. Her kan du velge mellom to varianter av supergodt fyll – vegetar eller skinkefyll. Bak potetene uten aluminiumsfolie, da blir de så mye bedre!
baktpotet
Porsjoner 4

INGREDIENSER

  • 4 bakepoteter
  • grovt salt

VEGETARFYLL TIL 4 POTETER

  • 200 g sopp
  • 1 gul paprika
  • 0.5 rødløk
  • 1 hvitløkbåt
  • 0.5  rød chili
  • 1 Idun Balsamico Dressing
  • 4 ss Idun Hot Dog Dressing
  • 1 22 smør til steking
  • Salt & pepper etter smak
  • ev. hakket persille

SKINKEFYLL TIL 4 POTETER

  • 200 g  kokt skinke, i tynne strimler
  • 100 g gulost, revet
  • 1 liten boks mais
  • 4 ss Idun Thousand Island
  • ev. hakket persille og pepperdryss
  • Start med potetene:
    Skrubb potetene og prikk dem godt rundt det hele med en gaffel. Legges i ildfast form, med grovt salt i bunn. Bak potetene ved 200 ˚C, på nest nederste rille i en time, men snu dem etter ca. 30 min. På denne måten vil noe av fuktigheten gå ut av potetene, samtidig får de litt saltsmak. Mens potene stekes lager du fyll.
  • Før servering:
    Fjern saltet og dunk en og en potet litt i benken. Da vil de ligge bedre. Skjær et kryss på toppen, press på begge sider nederst på poteten slik at den åpner seg. Fjern ev. litt potetmasse, om det blir litt liten plass. Fyll potene med vegetar- eller skinkefyll som beskrevet under.
  • Vegetarfyll:
    Del sopp og grønnsaker i små terninger, skjær chili i tynne skiver og finhakk hvitløk. Stek sopp på høy varme i litt smør. Tilsett resten av ingrediensene, la det surre sammen litt over varmen. Smak til med salt og pepper. Fordeles i potetene. Topp med Hot Dog dressing, persilledryss og litt kvernet pepper.
  • Skinkefyll:
    Bland skinke, ost og mais. Fordeles i potetene. Topp med Thousand Island, pepper og persille.

RELATERTE PRODUKTER

Shopping Cart