Pitabrød med lammekjøtt & tzatziki
Dette er utrolig godt! Her kan du også bytte på å bruke både svin, kylling eller biffstrimler om du vil ha forandring. Og gjerne noen soltørkede tomater også.
Porsjoner 4
Tzatziki
Til steking av kjøttet
- eller tørket timian (1 kvast = 0,25 ts)
- eller tørket oregano (1 kvast = 0,25ts)
Fyll
Serveres i 4 pitabrød
- Start med dressingen:
Riv grovt en agurk og ha den over i et kaffefilter eller en sil og la den renne godt av seg. Finhakk hvitløksbåten og ha alt i en bolle. Hell over dressingen litt om gangen til du får ønsket konsistens. Tilsett smuldret fetaost. - Stek så lammekjøtt i litt olje i en middelsvarm panne noen få minutter sammen med finhakket hvitløk. Bland inn urter på slutten av steketiden. Om du ikke har friske urter, kan du fint bruke tørkede, ca ¼ ts av hver.
- Fyll:
Skyll salaten og la den renne av seg. Kutt tomater og hakk rødløken. Smuldre fetaosten sammen med fyllet. Varm pitabrødene som beskrevet på pakken. - Skjær og åpne pitabrødene på toppen og fyll inn alle godsakene.