Asiatisk laksefilet med brokkolisalat og soyasmør
Rask og herlig laksemiddag til hele familien. Start med laksen, og lag resten mens den godgjør seg i ovnen.
Porsjoner 4
Til steking av laks
Brokkolisalat
Liten salat
Soyasmør
Serveres med
- Laks:
Legg laksebitene i en ildfast form å pensle dem med soyadressing. Dryss over sesamfrø, litt salt og pepper. Stekes i ovn ved 180°C i ca. 15 min på midterste rille. - Brokkolisalat:
Skyll og del brokkolien i veldig små buketter, finn hakk stilken og bland den med de små bukettene. Bruk brokkolien som den er eller dypp den et minutt i kokende vann, avkjøl og la den renne veldig godt av seg. Kutt agurk og vårløk i små biter og bland sammen. Vend inn dressing og dryss grovhakkede mandler over - Enkel salat:
Skjær bort skallet på mangoen, fjern steinen i midten og kutt frukten i biter. Skyll og del de små tomatene og bland sammen tomater og mango. - Soyasmør:
Smelt smør i en liten kjele til det så vidt bruser, ta vekk fra varmen og pisk inn soyadressing. Tilsett sesamfrø og smak til med pepper - Server laksen med kok ris og alt det andre