Ravigotte marinert kylling på couscous salat

Ravigottesausen gjør kyllingen helt fantastisk – saftigere og mer smaksrik kylling finnes ikke. Herlig sammen med couscous salaten, som er kokt med appelsinjuice. Som variasjon er det nydelig med frukt til og gjerne kokt ris.
Ravigottmarinert kylling coscos og salat_
Porsjoner 4

Kylling

Couscous salat

  • 4 dl couscous
  • 4 dl appelsinjuice
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1 bunt gressløk
  •  rikelig med blandet salat
  • 100 g marinerte soltørkede tomater
  • 0.25 rød chili
  • 1 mango
  • 50 g pekannøtter eller likende

Dressing

  • Mariner kyllingen
    Legg rå kyllingfileter i en pose og hell over ¾ av flaske med ravigottesaus. Knyt igjen. La kjøttet marinere i minst to timer, eller du kan med hell marinere dem dagen i forveien. La kjøttet få renne av seg før du steker det.
  • Stek kyllingfiletene i olje i middelsvarm panne i 3-4 min på hver side.
    Trekk pannen til side og la filetene hvile 3-4 min. Eller grill dem i ca 5 min på hver side og la dem hvile. Det er viktig å ikke ha for sterk varme, da ravigotten gjør at kjøttet fort blir gyllent.
  • Couscoussalat:
    Kok opp juice, smør og litt salt. Trekk kjelen til side og ha i couscous. Rør om og jevn grynene slik at det blir en glatt overflate. Legg på lokk og la grynene svelle i 5-10 min. Rør grynene fra hverandre, avkjøl.
    Riv blandet salat, la den ligge noen minutter i iskaldt vann. La den renne godt av seg. Kutt gressløk i små biter og bland den i salaten. Vend inn soltørkede tomater, mango kuttet i lange biter samt couscous.
  • Dressing
    Rør sammen rømme, ravigottesaus, vann og finhakket chili.
  • Ved servering
    Legg salaten på et fat og dryss over litt chili i ringer og nøtter. Legg kyllingen på toppen, enten hel eller kuttet i biter/skiver. Hell dressing over.

RELATERTE PRODUKTER

Shopping Cart