Ravigotte marinert kylling på couscous salat
Ravigottesausen gjør kyllingen helt fantastisk – saftigere og mer smaksrik kylling finnes ikke. Herlig sammen med couscous salaten, som er kokt med appelsinjuice. Som variasjon er det nydelig med frukt til og gjerne kokt ris.
Porsjoner 4
Kylling
- 4 kyllingfileter
- 0,75 flaske Idun Ravigottesaus
- salt/pepper
Couscous salat
- 4 dl couscous
- 4 dl appelsinjuice
- 2 ss smør
- 1 ts salt
- 1 bunt gressløk
- rikelig med blandet salat
- 100 g marinerte soltørkede tomater
- 0.25 rød chili
- 1 mango
- 50 g pekannøtter eller likende
Dressing
- 1 dl rømme
- 0,25 flaske Idun Ravigottesaus
- 2 ss vann
- 0.25 ts rød chili, finhakket
- Mariner kyllingen
Legg rå kyllingfileter i en pose og hell over ¾ av flaske med ravigottesaus. Knyt igjen. La kjøttet marinere i minst to timer, eller du kan med hell marinere dem dagen i forveien. La kjøttet få renne av seg før du steker det. - Stek kyllingfiletene i olje i middelsvarm panne i 3-4 min på hver side.
Trekk pannen til side og la filetene hvile 3-4 min. Eller grill dem i ca 5 min på hver side og la dem hvile. Det er viktig å ikke ha for sterk varme, da ravigotten gjør at kjøttet fort blir gyllent. - Couscoussalat:
Kok opp juice, smør og litt salt. Trekk kjelen til side og ha i couscous. Rør om og jevn grynene slik at det blir en glatt overflate. Legg på lokk og la grynene svelle i 5-10 min. Rør grynene fra hverandre, avkjøl. Riv blandet salat, la den ligge noen minutter i iskaldt vann. La den renne godt av seg. Kutt gressløk i små biter og bland den i salaten. Vend inn soltørkede tomater, mango kuttet i lange biter samt couscous. - Dressing
Rør sammen rømme, ravigottesaus, vann og finhakket chili. - Ved servering
Legg salaten på et fat og dryss over litt chili i ringer og nøtter. Legg kyllingen på toppen, enten hel eller kuttet i biter/skiver. Hell dressing over.