Sursøt svinefilet med godt følge
Den sursøte smaken er en vinner, både for liten og stor. Her kan du gjerne variere med kylling, andre grønnsaker eller mango og cashewnøtter.
Porsjoner 4
INGREDIENSER
- 600 g svinefilet
- 2 gulrøtter
- 0.5 brokkoli
- 100 g aspargesbønner
- 1 bunt vårløk eller purre
- 0.5 ananas (eller boks med ananas)
SURSØT SAUS
- 4 dl vann + kyllingbuljong
- 2.5 ss maisenna
- 5 ss sukker
- 6 ss soyasaus
- 4 ss Eddik 7% Klar
- 8 ss Idun Tomatketchup
SERVERES MED
- Kokt ris eller byggris
- Skjær kjøttet i litt lange biter. Skyll, rens eller skrell grønnsakene. Kutt gulrøttene i staver, del brokkolien i små buketter, del aspargesbønnene i to, kutt vårløk i biter og det samme med ananas.
- Sursøt saus
Rør ut maisenna i 2 ss kaldt vann og visp dette sammen med de andre ingrediensene i sausen. Denne lages kald. - Varm oljen i stor stekepanne med høye kanter eller en vid gryte. Surr grønnsakene nesten møre, gi ananasbitene også litt farge i pannen og ha det hele i en kjele.
- Brun kjøttet lett over middelsvarme. Bland det med de fargerike bitene. Hell over sausen og kok opp. Smak til og server. Ha ris til.