Biff Stroganoff
Knallgod og klassisk gryterett, som du ofte finner på menyer. Rask å lage og herlig å spise. Mørt kjøtt gir kortere koketid.
Porsjoner 4
INGREDIENSER
GRYTEN
- 800 g storfe biffkjøtt
- 3 ss smør/margarin til bruning
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 150 g frisk sjampinjong
- 3 ss Idun Tomatketchup
- 2 dl oksekraft (vann + buljongterning)
- 2 dl crème fraiche
HJEMMELAGET POTETSTAPPE
- 500 g kokte poteter
- 4.5 dl melk
- 2 ss smør/margarin
- salt/ pepper etter smak
SERVERES MED
- 4 ss lettrømme
- 4 skiver syltede rødbeter
- 4 skiver sylteagurk
- Skjær kjøttet i lange strimler (ca. 6 cm) og hakk løken. Stekes i varm panne med litt smør i, stek kjøttet i flere omganger. Ha alt i en gryte å krydre med salt og pepper.
Kutt soppen i skiver og fres den lett i pannen sammen med litt smør. Ha den i gryta, sammen med ketchup. Tilsett vann og oksebuljong samt crème fraiche, og la det hele småkoke til kjøttet er mørt.
Bruker du indre- eller ytrefilet, er det ikke behov for å koke kjøttet. Gjør da ferdig sausen og hell den over kjøtt og grønnsaker. - Hjemmelaget potetstappe
Kok poteter og hell av vannet. Damp dem godt. Kok opp melk og smør og hell det i kokte stappede poteter. Kok opp under omrøring. Trekk kjelen tilside, sett på lokket og la den hvile noen minutter. Smak til med salt og pepper, og gjerne en fløteskvett om du har. - Server Biff Stroganoff med strimler av rødbeter og sylteagurker og en skje lettrømme sammen med potetstappen.